Project Summary
Canopy by Hilton SouthPark

Offering southern hospitality with a modern twist, Hilton Canopy is a welcome addition to Charlotte's SouthPark.

Add Favorite

The Space
Square Footage 120,000
Location Charlotte, NC

Canopy by Hilton SouthPark is located adjacent to Charlotte’s premier shopping destination, SouthPark Mall. The 95,000-SF, 150-key lifestyle hotel sits atop a single-story 25,000-SF parking deck. The valet-attended parking structure features an automated parking lift system to maximize parking density. Constructed of a cast-in-place concrete frame, the exterior façade features handsome stucco, brick, caste stone, and storefront windows. Sitework includes an artisan fountain, surrounded by brick pavers and lush landscaping. A secluded open air patio with vertical gardens and natural wood furniture completes the outdoor space.

Situated on an extremely active jobsite with a large senior living facility being constructed at the same time, constant communication and a highly orchestrated safety and logistics plan were critical to success. Down to the minute, deliveries and crane operation were carefully coordinated.

Brimming with Amenity Space

Upon entrance to the hotel lobby, guests are welcomed with rustic influences, homey furniture, and custom mirrored bar. The lobby is host to a cozy coffee house in the morning and beckons as a sultry gastro lounge at night. A full kitchen services both restaurant and catering needs. From the grand ballroom, to library-inspired breakout rooms, meeting space is plentiful at Hilton Canopy. A colorful, modern fitness center and orange Canopy bikes round out the amenity space.

Mock-Up & Quality Control

Blending southern tradition with modern luxury, Hilton Canopy’s guestrooms and suites offer a comfortable, tranquil stay.  Even down to the eye mask, two mock-up units included every single detail of the guestrooms. Detailed quality control checklists conducted through communication platform Procore allow the Choate team to ensure room-to-room consistency.

Contact

We want to hear from you! Whether you have questions about this project, want to reach a particular team member or office, or want to learn more about our services, please let us know how we can serve you.

Project Contact

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sharonview Federal Credit Union HQ

inspired by nature, A dated office space is charged with new life

Register

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.