Top

Halyard Healthcare

Following the spin-off from Kimberly-Clark Clark Corporation, Halyard Health relocates their headquarters office to Kimberly-Clark’s campus in Alpharetta, GA. Four floors within two office buildings are renovated in an extremely fast-paced four-month schedule. Halyard Health is a global healthcare company focused on preventing infection, eliminating pain, and speeding recovery.

Full height glass doors lined with Halyard’s distinct logo allow guests to enter through various other points of entry. Upon entering Halyard’s main lobby, guests are greeted by porcelain Italian tile floors and a fumed Aspen wood reception desk. Halyard’s logo is prominently displayed against custom millwork wall panels. Canted display walls with additional printed vinyl decals create an unmistakable sophistication in elevator lobbies. Elevator lobbies and conference areas are illuminated by 5-foot cylindrical mud-in lighting fixtures. A skyfold partition is installed in the large conference room.

In the six breakrooms throughout the corporate office, Italian porcelain tile backsplash plus custom millwork panels evoke the modern atmosphere felt throughout the entire office.

The renovation encourages employee collaboration and engagement. Breakaway rooms made for small conferences include full monitors and backlit LED lighting lining the wall, facilitating mobile conferencing. Comfortable seating plus full internet capabilities allow for a shared work environment in the mobile lounge. Nearly 80% of the sheetrock in the office is covered with writable wall surfaces, enhancing employee teamwork. Scheduling monitors are installed outside all rooms with meeting capabilities to eliminate any scheduling complications. Wellness rooms provide a place for relaxation and healing for new and expectant mothers or employees feeling under the weather.

Central core areas feature custom designed booths complete with Halyard’s distinct colors, full bar-height island, fumed Aspen millwork, and elegant Cambria quartz side panels. Employees can enjoy a sophisticated coffee bar with a high-end espresso maker and monitors. BuzziSpace, a sound-absorbing felt, is installed in common core areas allowing for acoustic deafening. LED lighting throughout these areas have occupancy sensors to allow for energy efficiency. Custom display cabinets are installed outside of core areas, showcasing the company’s products.

One of the largest and most unique areas in this multi-faceted project is the laboratory space. A see-through custom ducted, stainless steel fume hood is installed, allowing employees to view experiments occurring in the lab. As employees enter the lab, all of the printed vinyl decals on the full height glass doors showcase the patent numbers of all of Halyard’s products. Welded chemical resistant vinyl floors and multi-faceted millwork clouds hang above all lab islands, creating the look of a sail. These millwork clouds aid in both lighting and acoustics, absorbing sound created in the laboratory. Each lab island is equipped with epoxy resin tops, medical gases, and completely deionized water systems. Mock-up rooms allow customers to see all of the company’s products in motion, offering true-to-life and fully operational surgery rooms with surgical lighting and medical equipment.

Halyard’s basement contains a machine shop prototype room, installed for new product development. An environmental chamber allows employees to modify the controlled environment, including humidity and temperature, to facilitate product reaction experimentation.

To allow for the sophisticated equipment installed throughout the building, a steel platform is built on the roof housing mechanical equipment and exhaust units. A screen is installed around the equipment, featuring 15-foot Alucobond metal panels and covering 40-by-90-feet, to obscure visibility from the road. A synthetic rubber 60-mil roof is added with a wire platform to support the mechanical equipment and exhaust units.