Top

Classic Graphics

Classic Graphics, a nationally recognized printing company, relocates its headquarters in the Innovation Park Complex. BECO South partnered with Choate to develop a budget and assist in design to renovate one of many buildings on the 2,000,000-SF campus previously occupied by IBM. One side of the building façade changes from a one-story office building with storefront and aluminum composite panels to a loading dock set below finish floor. The façade work includes rebuilding the steel framing of a cantilevered soffit and is supported at the column footings with micropiles to allow for the addition of the recessed truck dock. All utilities serving the campus, including a fiber optic duct bank providing service for three redundant high speed data services, are being relocated. A concrete apron with a trench drain and asphalt drive are added to the facility. The entry drive will be realigned to allow for a better means of travel from the public access road into the truck dock area.

Two electrical rooms with 12,470 volts of redundant power each serve over 90 pieces of printing and related equipment. The mechanical system is modified to accommodate both the exhaust and conditioning of this equipment in the plant area. Fork lift access between the plant and warehouse areas is gained through three high-speed overhead doors. An ESFR fire sprinkler system replaces the standard high bay sprinkler system within the racking assembly which stores most the paper for production. The office area contains the executive offices , sales force, customer proofing, training facilities, accounting and IT departments. A reinforced masonry vault secures all confidential data for their client’s customers. A secured access system controls entry into the office area.

Finishes include porcelain tile, carpet throughout the office area, painted exposed structure in the plant area and customer area, and laminated casework. A butt-glazed interior storefront system serves as the corridor walls for the conference center and for viewing from the main customer proofing room to the plant and is full height glass, 18’, to the bottom of the structure.